logo2

Obowiązek informacyjny Kliniki Wolmed w zakresie monitoringu wizyjnego zgodnie z RODO



Klauzula informacyjna
dla osób objętych monitoringiem wizyjnym



1.Szanowna Pani / Panie, Administratorem Twoich danych osobowych jest „Klinika Psychiatryczna i Terapii Uzależnień Wolmed” z siedzibą w Szczercowie (Dubie 1a, 97-420 Szczerców) zwany dalej: „Administratorem”. Możesz skontaktować się z Administratorem pisząc na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. / Możesz również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem powołanego przez niego inspektora ochrony danych pisząc na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonując pod numer: 512968734.
2.Twoje dane przetwarzane są w celu ochrony obiektu i mienia oraz zapewnienia bezpieczeństwa na terenie „Kliniki Psychiatrycznej i Terapii Uzależnień Wolmed” na podstawie art.6 ust.1f. Monitoring wizyjny realizowany jest w ramach prawnie uzasadnionego interesu Administratora.
3.Twoje dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w zakresie związanym z realizacją powyższych celów. Nie udostępniamy Twoich danych innym odbiorcom oprócz podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa.
4.Administrator nie przekazuje Twoich danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
5.Twoje dane będą przechowywane nie dłużej niż przez okres jednego miesiąca. Przetwarzanie danych osobowych za pomocą systemu monitoringu wizyjnego obejmuje: drogę wjazdową do szpitala, teren zewnętrzny szpitala, wejścia do budynków a także część obszaru znajdującego się wewnątrz budynków szpitala.
6.Masz prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, zaktualizowania, ograniczenia przetwarzania, jak również masz prawo do wniesienia sprzeciwu.
7.W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez Administratora przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego PUODO.
8.W oparciu o Twoje dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Ciebie zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania*.

* Profilowanie oznacza dowolną formę zautomatyzowanego przetwarzania danych osobowych, które polega na wykorzystaniu danych osobowych do oceny niektórych czynników osobowych osoby fizycznej, w szczególności do analizy lub prognozy aspektów dotyczących pracy tej osoby fizycznej, jej sytuacji ekonomicznej, zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania się.

Inne Aktualności

JAK DZIAŁA KORONAWIRUS?

05 / 03 / 2020
Kliknij na zdjęcie, aby obejrzeć

JAK DZIAŁA WIRUS?

03 / 03 / 2020
JAK DZIAŁA WIRUS ?Wirusy są jednymi z najbardziej tajemniczych tworów na naszej planecie. Chociaż odkryto je w 1892 roku, to do dzisiaj wiele ich cech i właściwości pozostaje nieznanych. Jednak chyba najciekawszym aspektem wirusów jest to, że tak naprawdę nie są one żywe. Nie posiadają organów...

ZMIANA TERMINU TERAPII HAZARDOWEJ

01 / 03 / 2020
KLINIKA WOLMED informuje, że w trosce o dobro pacjentów zmianie ulega termin terapii dla osób uzależnionych od hazardu, zaplanowany na 16 marca 2020r. O nowym terminie rozpoczęcia turnusu będziemy informować telefonicznie zapisanych pacjentów, na FB oraz na www.wolmed.pl

Klinika VIP

Skuteczność, Komfort, Dyskrecja

Leczymy uzależnienia

Uzależnienie to nabyta silna potrzeba fizyczna i psychiczna stałego zażywania jakiejś substancji chemicznej, bądź dokonywania nałogowych zachowań.

Nasza Klinika prowadzi odtrucia poalkoholowe, polekowe i ponarkotykowe, których głównym celem jest oczyszczenie organizmu z toksyn wywołujących objawy zatrucia oraz złagodzenie objawów zespołu abstynencyjnego, występującego w wyniku nadużywania substancji uzależniających. Leczymy także uzależnienia od hazardu, zakupów, internetu, pracy, seksu i inne.

Odtruwanie polega na podawaniu przez kilka dni na specjalnej sali detoksykacyjnej płynów infuzyjnych, leków, witamin, krystaloidów i uzupełnianiu poziomu elektrolitów.

INFORMACJE DLA PACJENTÓW

Zabierz ze sobą jadąc do ośrodka:
  • dokumentację medyczną z dotychczasowego leczenia, dowód osobisty, dowód ubezpieczenia 
  • przyjmowane dotychczas leki
  • strój sportowy, wygodne obuwie
  • strój kąpielowy, klapki
Na wniosek Pacjenta możliwe jest wykonanie kserokopii jego dokumentacji medycznej. Odpłatność usługi wynosi 0,35 zł za każdą stronę.

BEZPŁATNE KONSULTACJE

poniedziałek, wtorek i czwartek
w godz. 9:00-10:00
tel. (44) 635 63 03

POSZUKAJ POMOCY

Tysiące ludzi odnalazło drogę do abstynencji i skutecznie uwolniło się od wyniszczających ich zdrowie problemów.

Odwiedź nasze poradnie: 
  • Łódź
  • Piotrków Trybunalski
  • Bełchatów
  • Pajęczno
  • Szczerców
Informujemy, że w trosce o bezpieczeństwo i zdrowie Pacjentów Klinika Wolmed jest obiektem monitorowanym.

UMÓW WIZYTĘ

tel:  44 635 63 03